Csak a Fideszt ne!

Csak a Fideszt ne!

NEReménykedjetek!

2018. április 09. - pellaxfides

jin-jang.jpg

 

Jó egészséget és 100 % NERt kívánok azoknak a honfitársaimnak, akiknek köszönhetően jóideig narancsködbe burkolózik az ország. Jó egészséget azért, hogy sokáig élvezhessék munkájuk gyümölcsét.

Mert NEReménykedjenek, megkapják. Ahogy a klasszikus bon mot fogalmaz: nekik az lesz a jutalom, ami másnak a büntetés. Száz százalékosan. Csak azt kapják, amit kértek. Hiszen minden nagyon szép, minden nagyon jó és mindennel meg vannak elégedve. Az a több, mint harminc százaléknyi választó biztosan, aki nem vette a fáradtságot, hogy megmozduljon és ikszeljen.

 

NEReménykedjetek, hogy itt egyhamar változás lesz: minden menni fog a maga jól kitaposott útján. Még több kósányi pénz fog ismeretlen zsebekbe távozni, anyukának ismét leesik párszáz millió. Zavartalan épülnek-szépülnek a stadionok, hisz Azerbajdzsán, Luxemburg és Kazahsztán még nem volt elég. Kórházak már kevésbé, hisz mint tudjuk, a magyar egészségügy világszínvonalú. A vadászat nemzeti sport lesz, csak mostantól szalonkák helyett menekülő sorosisták lesznek a célpont.

 

És örülhet majd mindenki. Mert NEReménykedjünk, lesz változás. Felgyorsul az erjedés, a rothadás. Évekre, de lehet, hogy végleg a Majdleszvalami és a Majdleszvalahogy országává lettünk. A változást akarókat kataton, bénult közöny hatja át - lesz ebből az állapotból még valaha ébredés?

 

Ha lesz is, azt sajnos sokan nem tudják, nem akarják megvárni. Ők most valami olyasmit érezhetnek, ami már a régi rómaiaknak is eszébe juthatott, de Voltaire  nyomán a liberális gondolkodás hazai ikonja mondott ki: "műveljük kertjeinket". Mindenkinek marad a saját kis világa, ahol ő a felelős a létezés és a boldogság mégoly kevés tiszta pillanatának felfedezéséért és megéléséért.

 

Ami ezen kívül van, az normális európai értékrendű ember számára már nem cél és nem út: ahol kétharmadnyi arrogancia tort ülhet a saját farkába harapó, kígyózó ellenzék felett, ott nem lehet mást mondani, bármennyire is szeretnék:

 

NEReménykedjetek!

Amikor a (kis)fideszes bicska beletörik abba, hogy Simicska....

A Facebook - adatvédelmi botrányok ide vagy oda - sok csodát tartogat ám, és nap mint nap bizonyítja azt a tételt, amit már a régi rómaiak is tudtak (a görögökről nem is beszélve), hogy nagy az isten állatkertje. Ennek az egyik szép példánya Sz. István győri illetőségű lakos, hithű Fidesz-szavazó (aki nagycsaládos ember létére legjobb barátjával, Bayer Zsolttal mosolyog a Facebook oldalán a gyerekek helyet, de hát ugye ízlésekről meg ízlésficamokról nem vitatkozunk....), nos ez a derék, amúgy gonosz multinál a kenyerét kereső jómunkásember úgy gondolta, beállhat azok népes táborába, akik a Facebook adta széles nyilvánosságot kihasználva félműveltséggel és negyed tudással felvértezve megmondja a tutit, sőt az "igazságot" a korrupcióról. Hogy a magyaremberek is megéccsék....

Ha még csak a korrupcióról ment volna az észosztás...de nem bírta ki. Az elmaradhatatlan migráncsozás mellett szóba került a Jobbik, és ha a Jobbik, akkor ugye Simicska megkerülhetetlen tényező. De nem is szaporítom tovább a szót, innentől kezdve halljuk magát a Mestert:

 

A fickó minden szava arany, de a kedvencem, amikor megszólal a fejében a kognitív disszonancia nevű csúnya, a fideszeseket különösen fenyegető betegség, és emiatt ilyet talál mondani:

"....és..és ezután tört el a dolog"

Igen, ezzel intézi el az átlag, egységsugarú fideszes a tényt, hogy két és fél évtizden keresztül Simicska volt a párt éltető gazdasági köldökzsinórja a világ felé.

Én most csak egy kávét kérek, és azt kérdezem: az ilyen eltört dolgokat biztós Kósának  és csengeri asszonyoknak kell pótolnia?

 

Megmértük a gyűlölet terjedési sebességét

Orbán Viktor mai beszédéről azt írják, hogy  csak a fenyegetés maradt.

Nos, valóban...

Egy rövid kísérletet végeztünk.

Adott egy Facebook- bejegyzés, amely még a beszéd előtt néhány órával íródott.

julianna_alap.jpg

 

Néhány perc múlva érkezett rá egy válasz (fontos megjegyezni, hogy nem a poszt írójától, hanem egy másik kommentelőtől). Az ő nevét az általános szokásoktól eltérően két okból nem takarjuk ki.

 

julianna1.jpg

Majd tudta még fokozni:

julianna_2.jpg

 

Ezután kíváncsiak lettünk a profiljára. Ott ez a látvány fogadott:

 

jjulia.jpg

 

Nos, az illető "hölgy" valószínűleg egy kamuprofil, ugyanis az internet szerint a Pest Megyei Kormányhivatalban nem dolgozik Jámbor Julianna nevű személy. Nemlétező emberek esetén pedig lehetetlen személyiségi jogokat sérteni. Ez a jobbik verzió. A rosszabb az, hogy az illető csakugyan az, akinek mondja magát. Nos, ez esetben Orbán Viktor örülhet, remek hívei vannak, gyűlölködnek, uszítanak, ugranak az első szavára.

Perceken belül.

 

 

Munkát neked! - de csak ha migráns vagy

Amikor ennek a cikknek az ötlete megfogalmazódott bennem, azt kérdeztem magamtól: számít ez az ötvenmillió? Hiszen milliárdok mentek a határkerítésre, százmilliók a Soros-plakátokra. Felmerült bennem, hogy egy legyintéssel elintézhető, hiszen ez a pénz a NER-lovagok számára bagatell összeg, mondhatni úgy is, hogy Mészáros Lőrinc "napi betevője". Csakhogy ez a történet másról szól.

Ez a pénz ugyanis nem lopott pénz. Csupán minden fillérje megmutatja, milyen képmutató ez a rendszer. Egyszer csak rábukkantam egy weboldalra, ahol ez olvasható:

maltai-1.jpg

Ennek a rövid hírnek  szinte minden mondata, minden eleme érdekes következtetésekre ad lehetőséget. Kezdve azzal, hogy miközben a kormány a Fidesz, és személyesen Orbán Viktor évek óta habzó szájjal migránsozik, azalatt szép csendben a Belügyminisztérium pályázatot ír ki menekültek magyarországi foglalkoztatására.  A figyelmes olvasónak persze feltűnhet, hogy a "harmadik országbeli állampolgár" az esetleg nem migráns, vagy menekült. De aki eddig a pontig naív lett volna, azt ugyanez a honlap  egyértelműen megnyugtatja, hogy a kapott támogatást nemes célra fordították:

maltai-2.jpg

 

 Tehát a magyar állam éveken keresztül istápolt olyanokat az "egyik kezével", akiket aztán a "másik kezével" üldözött, démonizált és minden lehető eszközzel nemkívánatosnak nyilvánított.

 

Hogy is mondja a Fidesz?

"Megvédjük Magyarországot" és "Nekünk Magyarország az első"

Mit mondjak, észrevettük.

 

 

 

 

 

 

süti beállítások módosítása